Kender I det, hvor man ved et tilfælde falder over noget, som man bagefter ikke kan glemme? Noget der brænder sig fast, og kommer på ens mentale  ønskeseddel?

Sådan havde jeg det, da jeg opdagede Vee Speers fine plakatserie Thirteen! Vee Speers er en australsk og international anerkendt fotograf, og i serien Thirteen har Vee Speers fotograferet sin yngste datter igennem hele hendes trettende år (navnet på serien røbede det næsten). Og det synes jeg, at der er kommet nogle helt fantastiske billeder ud af. Billeder der fanger, fascinerer og fortryller. Når jeg kigger på dem, så falder jeg nærmest hen – der er noget skrøbeligt over billederne, men samtidigt også noget legende. Kontrasten er det, der gør dem så fine, tror jeg. Altså billederne.

Som jeg startede med at skrive, så var det et rent tilfælde, at jeg opdagede billederne – og ikke mindst Vee Speers. Jeg var inde på vissevasse.dk, da jeg overvejede at give det brudepar, vi lige har fejret, en af deres plakater – en Berlin-plakat, da Berlin er deres yndlingsrejsedestination, men jeg valgte at lade være, da jeg ikke var helt sikker på, at det lige var noget for dem. Men nu jeg var derinde, så kunne jeg jo lige kigge lidt (man kunne jo falde over noget, man ikke vidste, at man ikke kunne leve uden. Haha), og så faldt jeg over Vee Speers fine billeder, som Vissevasse faktisk har eneforhandling på i Danmark.

Skærmbillede 2015-05-18 kl. 20.09.08

Personligt er jeg især vild med det første billede her – der hedder Untitled #10. Det billede må gerne hænge hos mig – der er bare en sælsom ro over det, en skrøbelighed og noget eventyrligt, der får mig til at drømme. Jeg er vild med det og selv manden sagde go. Det havde jeg ikke lige regnet med. Så nu overvejer jeg meget, om det skal bestilles hjem.

Skærmbillede 2015-05-18 kl. 20.53.10

Men jeg er også overordentligt glad for dette fine billede med svanen – med titlen Untitled #12 - det drømmende, blide udtryk, det skrøbelige men alligevel stærke. Eventyret der bobler. Ja, det får mig til at forsvinde væk i mine egne tanker og drømme på den helt rigtige måde. Og det kunne godt være en stærk konkurrent til det øverste billede.

Skærmbillede 2015-05-18 kl. 20.25.51

Men jeg er nu også ganske vild med dette billede (Untitled #9) – sommerfugle er altid fine. Igen er der noget drømmende over det, men jeg synes, at der er lidt mere hårdhed over dette. Jeg tror, at det er ansigtet. Munden måske. Det er lidt udefinerbart for mig. Dog er jeg stadig vild med det.

Skærmbillede 2015-05-18 kl. 20.31.39

Også dette billede med titlen Untitled #5 taler til mig – på en mere kunstnerisk måde, omend jeg stadig finder det eventyrligt. Der er bare noget over det univers, som Vee Speers får skabt i disse billeder, der giver mig kuldegys på den gode måde. Jeg kan blive ved med at kigge på dem. De drager mig – som myg til en myggelampe (bare uden døden som følge that is – og heldigvis).

Skærmbillede 2015-05-18 kl. 20.35.23

Også dette billede synes jeg er fint. Titlen er igen Untitled #11 og jeg kan godt lide, at hun igen står med ryggen til. Det bløder billederne lidt op og gør dem mere drømmende, når ansigtet vender væk. Jeg læser flere eventyr, flere drømme, flere følelser ind i billederne, når jeg selv har mulighed for at forestille mig ansigtet. Af en eller anden grund.

Disse fire er mine favoritter fra serien Thirteen. Vissevasse har også billeder fra serien The Birthday Party, og selvom de bestemt også er fine, så taler de bare ikke til mig på samme måde. Jeg synes, at det er fine, sjove og særlige, men de passer ikke ind hos mig. Jeg er mere til den drømmende og dragende Thirteen serie, må jeg sande.

Du kan finde alle billederne fra begge serier lige her.

(Og nej, det er ikke et sponsoreret eller affiliate indlæg – jeg er vitterligt bare vild med billederne, og ville gerne dele min opdagelse med jer andre :) Kunne jo være, at I også faldt for dem.)