Trends på smykkefronten i Dubai.

Jeg er tidligere blevet spurgt, om jeg ikke ville fortælle lidt om hvad der er “in” af smykker her i Dubai, og det vil jeg da. Derfor handler dette indlæg om trends på smykkefronten i Dubai.

Faktisk var det lidt svært for mig at finde ud af, hvordan jeg skulle skrive dette indlæg, for det er som om, at der er mange trends hernede – både indenfor mode og smykker, og de stikker i mange forskellige retninger. Derfor har jeg prøvet at inddele de forskellige trends i kategorier. Så det ligesom bliver de lidt mere overordnede temaer, jeg kommer ind på. Ellers ville jeg kommer til at skrive et kilometerlangt indlæg, og det er der vist ingen, der er interesserede i. Heller ikke mig ;)

The Bigger The Better

Modsat os, skandinavere, der er vilde med det enkle og minimalistiske look, så kan det nærmest ikke blive stort nok hernede! Store halskæder, chuncky armbånd og helst flere af gangen, samt store øreringe er noget af det, der præger ruderne ind til smykkeforretningerne. Og det ligemeget hvor du kommer hen hernede. Stort er bedre. Det er lige før, at det, vi kalder statementsmykker er normalen hernede, og af en eller anden grund, så virker det ikke spor overdrevet tvært imod. Måske er det fordi, vi er så mange forskellige typer samlet hernede, måske er det solen, der giver huden glød og som lokker de stærke farver frem hele året rundt. Jeg ved det ikke helt. Men stort passer bare godt hernede. Om det så er til en slidt t-shirt, den lille sorte eller en maxikjole, det hele ser lækkert ud (altså med måde – forstås!).

tumblr_kuuu9rh9es1qaqujpo2_1280

BlingBling

Ligesom smykkerne gerne skal være store, så skal de også gerne indeholde en vis blingbling værdi, forstået på den måde, at smykkerne særdeles gerne må være farverige og indeholde massevis af sten. Dog gerne af den ægte slags. Hvilket man opdager, hvis man tager et smut i guld-souk’en eller gold & diamond park, hvor man nærmest blændes af de tusindvis af funklende sten i hvert eneste vindue.

5ffd41069cbe7193ee9ab10dbd8be9d6

World-renowned Jewellery Brands

Tiffany & Co, Harry Winston, Chanel, Chopard, Bvlgari, Piaget, Cartier… Ja, jeg kunne blive ved. Listen med verdens mest (aner)kendte og dyreste smykkebrands, der har forretninger her i Dubai, er nærmest uendelig. Dubai er et land, hvor utroligt mange rige tager på ferie – og de shopper gerne, hvilket betyder, at alle de dyre mærker selvsagt gerne vil være til stede. At der er prestige i disse mærker er der vist bred enighed om – også hernede. Og hey, jeg forstår det da godt. Hvem vil ikke gerne eje sådanne smykker (især hvis man kunne slippe udenom den der betalingsdel)?

bvlgari

Diamonds are a girl’s best friend

Rigtig mange tager til Dubai for at købe smykker, og især diamanter er et stort hit. Det ses både i forretningsvinduerne, men bestemt også i gadebilledet, hvor vi allesammen gerne render rundt og flasher vores diamanter til hinanden. Ja, jeg er nødt til at inddrage mig selv her, for jeg bruger ivrigt mine diamantsmykker (som jeg eeeeeelsker) både til hverdag og fest. Der er bare noget fascinerende over den måde, hvorpå diamanter reflekterer lyset. Smukt. Og det synes de fleste vist hernede.

amanda-hall-diamond-rings-in-the-gold-souk-deira-dubai-united-arab-emirates-middle-east

Gold, Gold, Gold

En sidste ting, som er voldsomt stort hernede, især blandt den indiske del af befolkningen, er store guldsmykker. Altså store guldhalskæder og stakkevis af guldarmbånd ses overalt hernede – og især ude i guld-souk’en oversvømmes vinduerne næsten af alt den guld. Der findes selvfølgelig også mere diskrete udgaver af guldsmykkerne, helt enkle kæder, armbånd osv., som er rigtigt fine – og til super gode priser! Hvilket nok også er med til at gøre guld ret stort hernede. Personligt har jeg købt 2 super fine, tynde guldarmbånd til omkring 500 kr. og det er så i 18karat guld – ikke forgyldt, men rigtig rent guld. Bare husk at forhandle om prisen hernede!

Gold_Souk_Dubai-620x350

Det var lidt om de store overordnede trends her i Dubai. Selvom meget af det, der hitter hernede, er anderledes fra den skandinaviske stil, så findes der også massevis af klassiske designs hernede – og enkelte butikker har endda ting, der minder meget om vores minimalistiske stil. Men alt det kommer der mere om en anden dag, jeg er nemlig i gang med nogle små guides til, hvor man skal købe smykker hernede, og hvad der især kan svare sig at købe. Det håber jeg, at I kan have lyst til at læse lidt om, for hvem ved, måske nogle af jer endda skal på ferie hernede!?

Kram

2 Comments

  1. Super godt indlæg! Og tak for Info:-)

    • jewelryandlife

      12/02/2015 at 12:02

      Tak skal du have :) Er glad for at høre, at det kan bruges. Jeg er også i gang med en lille guide til, hvad der kan svare sig at købe hernede i forhold til smykker.

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 jewelry and life

Theme by Anders NorenUp ↑