Ramadan 2015

I morgen begynder Ramadanen – det blev månekigger-komiteen (ja, sådan en findes) enige om igår aftes. Ramadan – Muslimernes hellige måned. Vi mærker den lidt mere hernede, end man gør i Danmark. Ramadan i Dubai betyder nemlig, at man ikke må drikke eller spise offentlige steder fra solopgang til solnedgang – og det gælder også for samtlige ikke-muslimer. Du er undtaget, hvis du er gravid, ældre eller barn.

Selvom vi gerne må både spise og drikke – modsat muslimerne – så må vi altså  ikke gøre det offentligt. Det vil sige, at hvis man vil ned at ligge ved poolen eller stranden, så må man gerne det, men det er uden vand. Og det holder man ikke længe til med de 45 grader og høj sol. Det samme gælder, hvis du er ude at gå eller i Malls. Ingen væske.

Eller mad. Alle madsteder holder enten lukket i løbet af dagen eller gemmer sig bag gardiner, så det ikke kan ses udefra. Af respekt for de fastende. Og det synes jeg faktisk er ganske fint. At de så kan finde på at give bøder, hvis de tager folk i alligevel at drikke vand eller tygge tyggegummi, det synes jeg måske er lidt meget. Men sådan er det jo.

ramadan kareem hilsen

Til gengæld betyder Ramadan også en forkortelse i vores arbejdstid. 2 timer mindre om dagen. Så i princippet skal jeg kun arbejde fra 8-15 hver dag hele Ramadanen, dog bliver det kun 2 uger for mit vedkommende, for så rejser vi hjem på sommerferie. Men det er da ret fedt. Altså, jeg kan godt se, at det er meget nødvendigt for de fastende, at de ikke skal arbejde så længe som normalt, men for os andre der kunne det jo i princippet være ligemeget. For vi må jo stadig gerne spise og drikke i privaten – og ved vores skriveborde på jobbet. Men mit firma, Xworks, giver os alle fri 2 timer før, og det er vist ret normalt hernede. Og en bonus jeg gerne tager med!

Ramadan betyder også lækre Iftar-middage, og jeg håber lidt, at vi kan nå ud til en enkelt i næste weekend, da denne weekend er optaget. For nok spiser de fastende ikke fra solopgang til solnedgang, men når de så går i gang, så mangler der vitterligt ikke noget. Alle hoteller og restauranter disker op med de vildeste buffeter med alt, hvad hjertet næsten kan begære af god mad. Dog uden alkohol. Men hey, det skader jo ikke!

Så Ramadan Kareem allesammen! Husk at Ramadanen handler om godhed… Så spred godhed som var det konfetti! Også selvom du ikke er muslim. Godhed har vi alle godt af at give – og modtage…

Kram

 

2 Comments

  1. Fedt Indlæg!!

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 jewelry and life

Theme by Anders NorenUp ↑