Jeg har i en del år været fan af Pilgrim, og har også en hel del Pilgrim smykker i min samling – både hernede og derhjemme. Pilgrim er nemlig eminent gode til at lave smukke smykker, der fanger tidens store trends, samtidig med at de fortolker tendenserne til at rumme deres dejlige genkendelige nordiske stil på en måde, der passer virkelig godt ind i min (og mange andre danskeres) stil.

Derfor er jeg  en af dem, der altid holder øje med, hvornår Pilgrim kommer med nye kollektioner. Man skulle jo helst ikke gå glip af noget!

Dette forår har de igen fundet den nordiske enkelthed, som jeg elsker så højt, frem og blandet det enkle med de store trends fra den internationale scene. Og de er kommet ret godt fra det. Men det havde jeg egentligt også regnet med.

En af de helt store trends er simplicitet og enkelthed. Der er både minimalistiske ringe, halskæder, armbånd og øreringe, som passer rigtig godt ind i den nordiske stil. Men der er også – igen – fokus på statementsmykker. Der er lange halskæder med et enkelt vedhæng. Endeligt er der også fokus på en af tidens allerstørste successer, nemlig perler.

Jeg kan finde mange styles fra Pilgrims forårskollektion, der gerne måtte komme hjem til mig at bo, men jeg har udvalgt nogle favoritter, der både kan give en ide om, hvordan kollektionen tager sig ud og samtidig give lidt inspiration til, hvad man skal investere i denne sæson:

necklace pilgrim

Jeg kan godt lide lange halskæder med et enkelt vedhæng. Blandt mine egne favoritter er et stort sølvhjerte i en lang kæde. Derfor blev jeg da også helt glad, da jeg så en del nye lange og enkle kæder fra Pilgrims side her til foråret, og min favorit er denne med “tyrehorn” – som jo efterhånden findes hos ethvert brand, synes jeg. Ikke desto mindre er det et fint smykke og til kun 299 kr, så kan man ikke gå helt galt i byen.

statement smykke fra pilgrim

Jeg er også ret vild med statement smykker, da jeg synes, at de virkelig kan give det der ekstra til et meget neutralt look. Og er der noget, som jeg elsker Pilgrim for, så er det deres evne til at lave statement smykker, da rammer tendenserne 100 % samtidig med at de er til betale. For de færreste har vel lyst til at bruge alt for mange penge på statement smykker, der måske er moderne et års tid. Jeg har fundet 2, som jeg synes er ret fine. Den første her er ret enkelt, holdt i forgyldt, men gjort cool ved det stykke plade, der er sat i. En kæde der virkelig kan bruges til meget. Den er dog også en smule dyrere, da prisen er 449 kr. Men fin, det er den.

statement smykke med perle fra pilgrim

Den anden rammer lige ind i en af de andre store trends i smykkeindustrien i øjeblikket, nemlig perler. Med en stor perle i en særdeles rå kæde kan du altså dække to store tendenser med et enkelt og – synes jeg – ret fint smykke. Og så til 299 kr.

bracelet med perle - pilgrim

Som sagt, så er perler stadig en af de helt store spillere på markedet lige nu. Du finder perler hos næsten enhver smykkedesigner i de her år, og det er ganske forståeligt i mine øjne. For perler er fantastisk smukke, og så er de alsidige. Alt efter hvordan du bruger dem, så kan de være mere eller mindre rå og feminine – uden at miste den elegance perler naturligt besidder (hvilket jo nok også er med til at gøre dem til en udødelig klassiker!). Pilgrim har selvfølgelig også brugt perler i deres nye kollektion, og der er der nogle styles, jeg er ret vild med. Blandt andet dette enkle, åbne armbånd med en perle på hver side. Perfekt til både hverdag og fest. Armbåndet koster 249 kr.

perle med firkant - pilgrim

Men jeg er også ret vilde med disse øreringe. Her blødes den feminine perle op af den rå sølv-brik. Og resultatet er virkelig godt. En moderne klassiker til kun 129 kr.

ring - pilgrim

En anden favorit er denne fine ring. Den er enkel, minimalistisk og rå. Rigtig nordisk. Og så er jeg vild med hermatit-farven, for den giver lige det sidste stref af nordisk coolness. Ringen koster 199 kr., og så er den justerbar, så kan man bruge den på den finger, man har lyst. Smart.

bracelet - pilgrim

En sidste favorit er dette feminine, enkle og meget klassiske armbånd. Det minder mig om armlænken på et ur lignende det, min oldemor havde engang. Så måske der er en nostalgisk glæde for mig i det, men jeg kunne sagtens se mig selv bruge det armbånd hver dag på arbejde. Og til en pris på kun 199 kr., så er det slet ikke utænkeligt, at det sker ;)

Hvilke er dine favoritter?