Jeg er ret vild med müsli ovenpå min græske yogurt om morgenen. Det smager bare dejligt, og giver ligesom lidt struktur og knas til yogurten. Allerhelst spiser jeg min egen hjemmelavede. Både fordi det smager hammergodt, og så ved jeg præcist, hvad der er i den. Det kan jeg nemlig godt lide.

Jeg har lavet denne müsli i nogle år efterhånden – i perioder – og jeg bliver altså ikke træt af den. For selvom jeg bruger samme grundopskrift, så er der mange muligheder for at variere den. Og så er den altså virkelig nem at lave!

IMG_9313

Grundopskriften består af 4 enkle ingredienser! Jeps, mere skal der ikke til. Er du blevet interesseret? Så får du her min opskrift på en nem og lækker müsli.

Grundiopskrift på nem müsli:

Ingredienser:
4 dl. havregryn
1,5 dl. nødder (her bruger jeg oftest mandler eller hasselnødder, men alle nødder kan faktisk bruges)
50 g. mørk chokolade (jeg bruger 70% eller 85% fra Lindt, Toms eller lignende)
2 dl. flydende bi- eller blomsterhonning af god kvalitet (jeg starter dog tit med 1,5 dl. og så ser jeg, om der er brug for lidt ekstra honning – nogle gange er det som om, at havregrynene suger mere)

Fremgangsmåde:
Start med at varme honningen op på en stor pande ved middel varme, når den i forvejen flydende honning bliver varm og endnu mere flydende, tilsætter du de 4 dl. havregryn. Bland havregrynene grundigt sammen med honningen til det bliver en klistret masse, og lad det varme videre under jævnlig røring.
Hak nødderne grundigt til passende stykker, og tilsæt dem derefter blandingen i panden. Fortsæt med at vende blandingen, så det ikke brænder på.
Efter 15 min. i alt, er blandingen ved at være “tør” og gylden. Hæld müsliblandingen over på et stykke bagepapir i et tyndt lag og lad det køle helt ned. Imens hakker du chokoladen. Når müslien er helt kold, blander du chokoladen i og putter det hele i en lufttæt beholder.
Nu er din müsli klar til at blive spist – og den kan sagtens holde sig sprød og knasende i et par uger. Hvis du da ikke har spist den inden da ;)

IMG_9302

IMG_9304

IMG_9305

IMG_9306

IMG_9307

Som sagt, så er dette blot en grundopskrift – men en sørens lækker en af slagsen, der gør sig fantastisk som den er.  Faktisk er det sådan, jeg foretrækker den. Men du kan sagtens tilsætte tørrede bær, kerner eller andre slags nødder. Du kan også undlade chokolade, hvis du ikke er til det. Mulighederne er mange. Så det er bare med at komme i gang!

God fornøjelse!