For et par uger siden, var jeg alene hjemme en søndag aften, da Lars skulle ud at se fodbold med drengene, så jeg besluttede mig for, at jeg ville forkæle mig selv med lidt lækkert. Det blev til en nem og lækker hjemmelavet laksetartar på en bund af avocado og rød peber. Og det var virkelig godt! Perfekt til selvforkælelse på en søndag, men jeg vil bestemt også tilberede retten til gæster, for så god var tartaren altså!

DSC_0394

Det var første gang, jeg begav mig ud i at lave tartar selv, så jeg googlede efter opskrifter, men jeg fandt ingen, der helt passede til mig og de ting, jeg havde hjemme, så jeg endte med at mikse et par opskrifter, og jeg synes faktisk selv, at resultatet var vildt godt. Så godt, at jeg godt tør dele den med jer!

 Da manden min er utrolig sart overfor tanken om rå fisk (virkelig irriterende når nu jeg elsker sushi så højt, som jeg gør), så er det ikke lige god rå laks, jeg har hjemme til hverdag. Derfor blev det en letrøget, næsten fersk version, jeg lavede min tartar med (ved godt at den så mistede lidt af det, der kendertegner en tartar – nemlig at kødet er råt, but well), men næste gang bliver det helt klart med god kvalitetslaks fra fiskemanden. HUSK at fisken skal fryses for at slå farlige ting og sager ihjel! 
DSC_0390
Her kommer den – min easy peasy opskrift på lækker laksetartar:
Til 2 personer
- 150 g. fersk eller letrøget laks
- 1 lille rødløg
- 1 avocado
- 1 lille rød peber
- 1/2 citron
- salt
- peber
——
Sådan gør du:

 Hak laksen og rødløget meget fint. Bland det så sammen i en skål, og smag til med salt, peber og lidt frisk citron. Dernæst flækker du avocadoen på langs, tager stenen ud og skærer avocadoen ud i små fine tern. Pres frisk citronsaft henover – det både forhindrer, at avocadoen bliver brun og det giver lidt friskhed til avocadoen. Skyl den røde peber, fjern kernerne og skær peberen i små fine tern. Bland avocadotern og pebertern sammen og pres dem sammen i en udstikkerring, hvis du har sådan en, eller også find en lille rund skål og put det deri, og vend den derefter ud på tallerkenen. Ovenpå din avocado-peberbund former du nu din fintskårne laksetartar og voila… Du er en smuk laksetartar klar til servering.

DSC_0392

Hvis du nu tænker, at mit rødløg ser lidt specielt ud, så er den god nok! Jeg havde – selvom det faktisk var skrevet på min indkøbsseddel (jeps jeg laver indkøbssedler) – glemt at få et rødløg med hjem, og da jeg ikke gad gå ned i supermarkedet igen, så brugte jeg lidt rød peber i stedet. Og det var et glimrende alternativ – også hvis man ikke er så glad for rå løg!

Nu var det kun til mig selv, derfor hakkede jeg hverken laks, peber eller avocado så fint, som jeg nok ville, hvis jeg lavede det til gæster. På den anden side, så synes jeg faktisk, at det giver et lidt rustikt look, at stykkerne er lidt større. Så det er lidt smag og behag. Tror jeg.

Kan du lide laksetartar, og vil du gerne have det på den nemme måde, så prøv denne opskrift! Det tager ikke mange minutter og det smager altså mægtigt godt!