Om at undvære familien i julen

Som jeg fortalte fornyligt, så tager vi til Thailand i juleferien, og vi kommer derfor ikke til at fejre jul med familien. Noget, der ikke er helt let for mig. Først tænkte jeg, at det ikke var noget, jeg skulle skrive om her på bloggen, men så igen, hvorfor ikke? Jeg vil gerne, at der er plads til tanker og følelser herinde – også dem der ikke er lutter glitter og lagkage… Så derfor deler jeg i dag nogle af mine tanker om at undvære familien i julen, og jeg håber, at I tager godt imod!

Som jeg også skrev sidst, så glæder jeg mig selvfølgelig til vores ferie i Thailand – jeg glæder mig til 2 ugers afslapning og hygge med min kommende mand. Men når det er sagt, så er det altså virkelig hårdt for mig, at jeg ikke skal være sammen med mine dejlige forældre i julen. Det er første gang nogensinde. Og det niver lidt i hjertet – og giver en lille klump i maven, når jeg tænker på det.

Jeg ELSKER jul! For mig betyder jul nemlig hygge – masser af hygge – med familien. Det er julemusik på vinyl og cd, juletræspyntning, juledekorationer, julepyntning, hjemmelavet marcipankonfekt, æbleskiver, julefrokoster, julemad, nærvær, dansen om juletræ, gaver, hygge, samvær, spil og julefilm… Der er tid til bare at være sammen! Der er tid til at tale sammen. Der er tid til stilhed i hinandens selskab. Der er glæde ud over det hele. Jeg elsker jul – på den måde vi gør det på. Det handler nemlig om hygge og nærhed. Den barnlige glæde ved julen. Den holder vi fast i. Og ja, jeg ligger stadig under træet og lurer på til & fra kort… Jeg er nemlig 5 år, når det kommer til jul. Så meget elsker jeg den!

Og i år skal jeg tilbringe julen i Thailand. Jeg skal undvære mine forældre – og resten af familien. Jeg går glip af alle juletraditionerne. Jeg går glip af julen. Føler jeg lidt. Selvom Lars og jeg da nok skal holde lidt jul i Thailand – hvordan ved jeg ikke endnu. Men gaver skal der være. Dog ved jeg ikke helt, om jeg måske gerne vil hoppe lidt let og elegant over hele julen i år.. I hvert fald er jeg sikker på, at d. 24. december bliver hård for mig – og frygter da også lidt, at der godt kunne falde en tåre eller to… Alle de andre dage er jeg sikker på, at jeg nok skal klare den, og at vi nok skal få en skøn ferie, Lars og jeg. Det ved jeg. Det er bare mere tanken om, at jeg skal undvære familien i julen, der gør ondt.

Og så har jeg også sådan en frygtelig følelse af, at jeg svigter mine forældre – de har jo kun mig, da jeg er enebarn.. De siger dog, at jeg ikke skal tænke på dem. De er super støttende om, at vi rejser til Thailand i stedet. Faktisk var de straks ude at sige, at det skulle vi da gøre, det var dumt, hvis vi ikke gjorde. Og det har gjort det meget nemmere. Men har stadig lidt en følelse af at være den dårlige datter.

IMG_2402

2 Comments

  1. Selvfølgelig støtter vi op om jeres tur. Havde vi haft mulighed ville vi også prøve det. Det bliver hårdt ,men også dejligt for jer at skulle holde jul sammen (ikke altid farvel i højtiderne) men glædes over at være sammen. Vi skal nok nyde julen og far har købt kalkunen:)

    • jewelryandlife

      17/11/2015 at 6:22

      I er simpelthen bare de bedste! Og ja, det bliver altså hårdt for mig, at jeg skal undvære jer og alle vores traditioner i år, men det er selvfølgelig rart at skulle på skøn ferie sammen med Lars :) Det er bare ikke helt det samme. Men er glad for at høre, at I alligevel fejrer jul og at kalkunen allerede er i hus! Kram

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 jewelry and life

Theme by Anders NorenUp ↑