DSC_0521

Jeg er rigtig glad for laks. Og for lækre salater. Derfor ynder jeg gerne at forene de to i forskellige formater, og det ender altid godt. Synes jeg. Men denne nemme salat med letrøget laks er nu en af de bedste, især når det er dejligt sommervarmt udenfor. Den er let og lækker – og så tager den 5 minutter at forberede. Så bliver det da ikke meget bedre.

DSC_0528

Salat med letrøget laks
Til 2 personer

250 g letrøget laks
1 lille bakke babyspinat
1 stor avocado
1 bakke cherrytomater
1 dl grønne ærter
1 bakke hindbær

2 spsk. god olivenolie
1 spsk. frisk citronsaft
Salt og peber efter smag

Sådan gør du:

Hvis du har friske ærter, så start med at bælge dem, hvis du har frostærter, så tø dem op som det første. Vask derefter babyspinatbladene og dup dem tørre i et rent viskestykke, inden du putter dem op i en serveringsskål. Del avocadoen, fjern skal og sten og skær avocadoen i fine tern og put dem i skålen. Vask tomaterne og del dem i halve, inden de også kommes op i skålen. Tilføj nu ærterne, inden du til sidst vasker hindbær og tørrer dem forsigtigt, derefter putter du også dem op i skålen. Nu skal laksen skæres ud i mundrette strimler. Min var en dejlig letrøget, tyk laksefilet, men hvis du ikke kan finde noget lignende, så kan almindelig røget laks sagtens bruges.
Når du har tilføjet laksen på toppen af salaten, så er den i princippet klar til at spise, men jeg kan godt lide at lave en lille dressing af 2 spsk. olivenolie blandet med 1 spsk. citronsaft og så smagt til med salt og peber. Det drypper jeg gerne hen over salaten, da det lige giver det allersidste. Efter min mening. Men salaten smager også gudeskønt uden.

Bon appétit!

DSC_0525

DSC_0524