Mit store sølvhjerte!

For efterhånden en del år siden fik jeg det fineste store sølvhjerte af min mor. Det var et, hun havde haft, siden hun var helt ung, og som hun havde båret mange, mange gange i årenes løb. Jeg havde på det tidspunkt været vild med det i et godt stykke tid, og pludseligt blev det mit. Og jeg var vild af glæde. Det er jeg for den sags skyld stadig. Så tak igen mor! – også for alle de andre smykker, jeg har fået lov til at overtage gennem årene.

sølvhjerte stort fra mor 2

Sølvhjertet er helt enkelt. Uden krummelurer eller andet. Bare et rent hjerte. Og det elsker jeg ved det. For selve hjertet er halvstort. Men det står så rent i blank sølv, at det bliver utroligt elegant.

I mange år havde jeg det i den korte halskæde, som jeg overtog hjertet i fra min mor, men så for nogle år siden, var det som om, at jeg syntes, at det virkede lidt stort helt oppe ved halsen, og  jeg fik det ikke brugt så meget. Og det gjorde ondt i mig, for jeg elskede (og gør det stadig) det hjerte og ikke mindst historien bag. Det er nemlig som om, at de smykker, jeg enten har fået af dem, jeg holder allermest af, eller som jeg har overtaget fra mor (som jo så også er blandt de førnævnte, men der tænkte jeg i forhold til nye smykker), bliver de smykker, der får en særlig betydning for mig, og som jeg bliver ved med at vende tilbage til.

sølvhjerte stort fra mor

Derfor gik jeg lidt og grublede (ja, jeg grublede) over, hvad der skulle til, for at jeg igen fik brugt mit sølvhjerte. Det slog mig pludselig en dag. Der skulle selvfølgelig en anden kæde i – en længere kæde! Så hjertet ville komme til at hænge nede ved brystet. Som sagt, så gjort… Næsten i hvert fald, for jeg valgte at ønske mig en lang, lidt grov kæde af mine forældre i julegave – og jeg var så heldig at finde den helt rigtige kæde under træet! Siden har hjertet været flittigt brugt. Til en enkel kjole, over en fin top eller som modvægt til en grov striktrøje. Og jeg elsker det stadig.

sølvhjerte stort fra mor 4

sølvhjerte stort fra mor 3

 

 

2 Comments

  1. Det er meget smukt. Min mor døde for tre måneder siden, og jeg går med hendes vielsesring. Men mange af de andre arvesmykker kan jeg ikke få mig selv til at tage på. Endnu. :)

    • jewelryandlife

      01/03/2015 at 6:04

      Tak! Jeg er også utroligt glad for det. Jeg er ked af at høre, at din mor er gået bort! Det er uendeligt hårdt at miste. Hvor må det være dejligt, at have hendes vielsesring på fingeren. Det er jo noget af det mest personlige smykke, man kan eje. Et godt minde. Og jeg er sikker på, at du bliver rigtig glad for de andre smykker også, når du er klar til at begynde at bære dem. Jeg synes, at smykker er noget nær det bedste minde, da man kan bære dem med sig i det daglige. Knus

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 jewelry and life

Theme by Anders NorenUp ↑