Citat taget fra Julie Lahme's instagramprofil - det rammer bare plet!

Citat taget fra Julie Lahme’s instagramprofil – det rammer bare plet!

Flygtninge fra Syrien. Egentligt, så havde jeg besluttet, at jeg ikke ville ytre mig på bloggen om dette emne, men mit hjerte brister, når jeg ser billeder af et lille, uskyldigt barn med hovedet nedad i vandkanten. Jeg synes, at det er så voldsomt. Så frygteligt. Så tragisk. Og jeg er nødt til at få det ud, for det gnaver i mig.

Jeg tænker, at det ikke kun er mig, der går lidt i stykker, når jeg ser uskyldige mennesker miste livet. Det må ramme alle. For ingen fortjener det. De er mennesker, ligesom os, med ligeså stor eksistensberettigelse som os. Det burde de i hvert fald have. Men det føles lidt som om, at det ikke er tilfældet lige nu. Alle forsøger at vaske hænder. Sådan ser det ud. Om det er sandt, ved jeg ikke. Men det gør ondt i mig.

Det er jo mennesker, for fanden. Uskyldige mennesker, der tidligere levede et liv præcist som os – med al det hverdagen nu indebærer – og nu er de pludselig tvunget på flugt, hvis de gerne vil redde livet. En flugt, der er lang og livsfarlig. Men de er så desperate, at de flygter, selvom de ved, at farerne lurer, og de ikke har den mindste anelse om, hvad der venter dem. Men de ønsker livet. Hvem gør ikke det?

Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvad nu hvis det var mig og min familie, der var i den situation. Hvis det var os danskere, der måtte flygte. Det løber koldt ned af ryggen på mig. Det må være uforståeligt forfærdeligt. Skræmmende ud over alle grænser. Og forfærdeligt farligt. Bare se hvor mange, der allerede har betalt den højeste pris – nemlig deres liv eller nogle af deres familiemedlemmers liv. For en chance. Og de ved ikke engang, hvad der venter dem. De håber bare på noget bedre. Hvad som helst. Bare det er bedre end at tabe livet i Syrien.

Og hvad gør vi så? Vi forsøger at vaske hænder. Europa har travlt med at pege fingre af hinanden og diskutere, hvem der er nødt til at tage hvem og hvor mange. Men allerhelst vil politikerne sende bolden videre. De mange flygtninge skaber en kaotisk og dyr situation. Og hvem vil have det?

Nu har regeringen (Inger) valgt at indrykke annoncer i arabiske aviser, der skal fortælle om strengere regler for flytninge i Danmark. For at skræmme dem. For vi vil da bestemt ikke have dem. Men helt ærlig! De er flygtninge. De kommer ikke for at tømme de danske pengekasser. De kommer for at få en chance for livet. Og det vil vi ikke give dem? Hvad blev der af medmenneskeligheden? Hvorfor vil vi ikke hjælpe? Ville vi ikke gerne, at nogle rakte en hånd ud til os, hvis det var os, der var i samme situation? Det tror jeg.

Heldigvis varmer det mit hjerte at se, at der er så mange gode mennesker i Danmark (og resten af europa), der gerne vil byde flygtninge velkomne. Som gerne vil vise, at vi har varme hjerter. Og ressourcer til at hjælpe. Det varmer mit hjerte at se, at selvom enkelte har glemt medmenneskeheden, så er der mange, der folder den ud i fuld flor.

Jeg hepper på mennesker, Og jeg tror på, at vi alle er lige, at vi alle fortjener samme chance, og at kærlighed kan vinde.

Jeg siger ikke, at et lille land som Danmark kan påtage sig alt, men vi kan i hvert fald starte med at byde velkommen istedet for at skræmme. De er jo skræmte nok. Lad os hele dem. Ikke såre dem dybere. Lad os alle stå sammen. Der må være en løsning.

Og jeg siger ikke, at man er et dårligt menneske, hvis man ikke gør noget aktivt, det gør jeg jo heller ikke selv, og man er heller ikke et dårligt menneske, hvis man bekymrer sig om fremtiden. Selvfølgelig skal vi passe på vores Danmark, vores land, vores egne. Men hvis det var os, der måtte flygte på den måde, ville vi så ikke gerne, at folk ville hjælpe os bare lidt? På en eller anden måde. Igen, det tror jeg. Og jeg tror på, at vi godt kan – selvom det vil koste os lidt på bundlinjen lige nu.

Lige meget hvilken mening man nu engang har, så lad det ikke blive til en krig mellem forskellige fronter derhjemme. Det vil kun gøre det hele værre. Lad os oversvømme hinanden med kærlighed og forståelse i stedet. Og dialog. Og lad os nu behandle alle som mennesker, ligemeget om man er dansker eller flygtning. Vi er lige meget værd.

Jeg tror på medmenneskelighed! Gør du?

Ps. Jeg ved godt, at jeg bor i et land, der bestemt ikke har taget imod nogle flygtninge – modsat Danmark – hernede hjælper de med nødhjælp og den slags i nærområderne. Alt sammen fint. Men, jeg mener, det er jo ikke ligefrem for at de Forenede Arabiske Emirater mangler penge, så måske man godt kunne tage imod nogle flygtninge. Gøre noget mere. Det er da det mindste. Men sådan er det åbenbart ikke. Så ja, på visse områder mangler medmenneskeligheden bestemt også i høj grad her. Desværre.