smykkeguide_Fotor

Jeg har på det seneste fået et par spørgsmål fra nogle af jer derude (YAY), omkring hvor det er bedst at købe smykker i Dubai, og selvom jeg selvfølgelig har svaret de par stykker personligt, så fik jeg nu alligevel den ide, at jeg ville lave et samlet overblik – en lille smykkeguide til Dubai.

For jeg har tidligere skrevet lidt om både hvad, man skal købe, og hvor jeg synes, at det er bedst at købe smykkerne henne. Men det har været i flere forskellige indlæg. Så nu får I for første gang en lille samlet smykkeguide.

Men lad mig lige starte med at sige, at jeg bliver så utrolig glad, når I skriver til mig eller kommenterer på mine indlæg! Jeg elsker det. Og jeg bliver så glad, når I spørger mig til råds, så selvfølgelig vil jeg hellere end gerne hjælpe og svare det allerbedste jeg kan. Så bliv endelig ved med det!

Hvilke smykker skal man købe?

Der er ufatteligt mange mennesker, der hvert år køber smykker her i Dubai, og det er altså ikke blot de fastboende, jeg mener, men også de hundredetusinder af turister, der smutter hjem med glimtende minder. Og hvorfor gør de så det? Fordi der virkelig er noget at spare, når man køber smykker hernede!

For det første, så er det en rigtig god ide at købe guldsmykker hernede. For nok følger smykkebutikkerne verdenspriserne på guld, men modsat de danske smykkeforretninger, så betaler du her i Dubai for guldet efter dens vægt. Her handler det ikke om designet, men om vægten. Og så bliver det pludseligt interessant.

Også sølvsmykker er meget billige hernede – igen holder de verdenspriserne, men man betaler også her for ren vægt, og det er det, der gør forskellen.

Diamanter og andre ædelstene er også billigere hernede end i Danmark – faktisk er der utroligt mange, der kommer herned/op (alt efter hvor man kommer fra) for netop at købe diamanter (og guld).

Selv ferskvandsperler er billigere end i Danmark – især hvis man vælger kombinationen med sølv fremfor guld. Der er der virkelig noget at spare! Jeg har købt de fineste, helt enkle perleørestikkere med sølv til mindre end 200 kr. for et par! Jeg siger det bare.

Det sidste, jeg vil fremhæve i forhold til hvilke smykker, man skal købe, når man er på ferie (eller bor fast) i Dubai, er speciallavede smykker. Altså smykker, du får specialfremstillet! Igen er der en del at spare, for du betaler hovedsagelig for materialer, og måske tager de 300 kr. for at lave designet. Det er alt. Og de kan lave vitterligt alt hernede. Tegn en skitse, vis et billede, forklar med ord – hvis du ved, hvad du vil have, så skal de nok lave det til dig. Bare gør dig selv den tjeneste, at du tager ind i smykkebutikken en af de allerførste dage, så de har tid til at få lavet smykket til dig – det tager trods alt nogle dage.

Du kan læse lidt mere om, hvilke smykker jeg anbefaler, at man køber i Dubai lige her. Nårh ja, og så husk altid at prutte om prisen! Det er forventet, og der ryger altid lidt af prisen – også når man ikke prøver så hårdt.

Hvor skal man købe smykker i Dubai?

Der er 2 primære steder i Dubai, hvor smykkehandlen er samlet – i den gamle guld souk og i Gold & Diamond Park. Det er to vidt forskellige steder, omend man mere eller mindre kan få det samme begge steder. Dog synes jeg personligt, at den sidste er mere leveringsdygtig i det skandinaviske designudtryk.

Guld souk’en er som sagt (relativt) gammel og det er her, at du kan opleve den autentiske souk-stemning, de opsøgende sælgere (også af kopivarer man lige skal med om bagved til et andet hus for at se), varmen der brager ned i sprækkerne i taget og de hundredvis af vinduer der glimter og skinner om kap. Jeg synes, at der er en skøn stemning derude. Og jeg har da også købt et enkelt armbånd derude, samt flere af vores gæster har købt fine ting derude til gode priser. Så tag derud for stemningen – tag forbi den dag I alligevel skal ud i den gamle bydel at kigge.

Gold & Diamond Park er væsentlig nyere, og den ligger inde i det nye Dubai – tæt på Mall of the Emirates. Her er stemningen mere center-agtigt, og det er det da også. Der er air-con, et par cafeer og så ellers smykkebutikker så langt øjet rækker. Og ingen pushy sælgere.

Her kan jeg især anbefale Monili, Cara og Calash. Det er de 3 butikker, jeg har handlet i og som jeg ved, at mange af vores venner og bekendte har handlet i – og vi er alle mere end godt tilfredse. Personligt er jeg dog fast kunde i Monili. De er super søde, de har et godt udvalg i mere skandinavisk stil og de forstår at lave ens specialbestillinger helt perfekte til gode priser og hurtigt.

Du kan læse lidt mere detaljeret om de forskellige butikker, jeg kan anbefale og også om guld souk’en og Gold & Diamond Park lige her.

Og husk igen at der skal pruttes om prisen, og det er ligemeget om du handler i guld souk’en eller parken! Bare prut, prut, prut! Men gør det med et smil og respekt. Det er vigtigt.

Har du lyst til at læse lidt om, hvilke trends jeg især har lagt mærke til hitter her i Dubai på smykkefronten, så har jeg også tidligere skrevet lidt om det.

Jeg håber, at denne lille smykkeguide kan bruges – husk der er endnu mere information at hente, hvis I trykker ind på de forskellige link, for så bliver I taget direkte hen til de tidligere miniguides, jeg har lavet.

Har I andre spørgsmål til mig om smykker og Dubai – eller alt muligt andet, så skriv endelig! Jeg svarer gerne.

Kram