Guide: Hvilke smykker skal man købe i Dubai

Hvilke smykker skal man købe i Dubai, hvis man gerne vil gøre det bedste køb og hvor? De her spørgsmål, sammen med andre i samme dur, har jeg efterhånden fået et par gange. Jeg har valgt at dele mine svar op i et par forskellige indlæg (miniguides), og i dag kommer sidste del.

Jeg har nemlig tidligere skrevet lidt om de forskellige smykketrends, der dominerer her i Dubai. Og i sidste uge guidede jeg jer til forskellige gode steder at købe smykker her i Dubai, så i dag vil jeg så slutte min lille smykkeguide til Dubai med at fortælle om, hvilke smykker man skal købe i Dubai.

For der er virkelig penge at spare på visse smykker hernede. Her handler de nemlig hovedsaglig i gram og carat. Hvis du handler i Gold Souk’en eller Gold & Diamond Park vel og mærket. Altså, handler det ikke så meget om designet, men i stedet om vægten og carat. I brand butikker som f.eks. Tiffany & Co., så er det selvfølgelig noget andet.

Guld & Sølv

Derfor kan der være en del penge at spare på både guld og sølvsmykker. Jeg har f.eks. købt to enkle guldarmbånd hernede, der hver især kostede omkring 5-600 danske kroner – og her taler vi altså i massivt 18 karats guld. Ikke noget med forgyldninger her. Men den ægte vare. Og de er så fine.

De følger de internationale guldpriser – og sølvpriser for den sags skyld. Det kan derfor være smart lige at tjekke priserne den dag, du vil ud og købe smykker, så du kan regne prisen efter. Og husk altid at prutte lidt om prisen, for der kan altid (næsten i hvert fald) forhandles lidt om den endelige pris.

Lige nu koster f.eks. 1 gram 18 karat guld omkring 200 danske kroner. Det er så den pris, de ganger med vægten af smykket. Og så er det, at du kan forhandle lidt!

guld

Diamanter

Er det diamanter, eller andre ædelstene, du er efter, så handler det i stedet om carat! Og kvalitet selvfølgelig. Men der er stadig en del at spare hernede på diamanter. Da det igen ikke er designet, der koster, men selve materialerne.

diamanter

Perler

Også ferskvandsperler er billige hernede. Jeg har lige købt et par helt simple, små perleørestikkere med sølvstikkere (altså den del, der går ind igennem øret – kan pludselig ikke finde ud af, hvad det hedder på fagsprog. Hahah) og de kostede kun 90 AED (omkring 160 kr) for et par! Hvis man vil have guld i stedet, så er priserne straks højere dog. Men stadig billigere end i Dk ifølge flere hernede.

perler

Speciallavede smykker

Skal du have specialdesignet et smykke, så tager de et lille beløb for designet. Det kan være 300 AED måske, men så kan de også fremstille lige det smykke, du har i tankerne. Og beder du om at se en testmodel først, så vil de lave en voksudgave af dit smykke. På den måde er du helt sikker på, at smykket bliver lige, som du drømmer om. De er virkelig gode til at designe smykker herned ud fra beskrivelser og tegninger/billeder. Og udover det lille designfee, så er det igen kun materialerne, du skal betale for (og man må gerne selv medbringe sten). Og er der noget federe end et speciallavet smykke?

Det er altså guld, sølv og diamanter, der er penge at spare på, hvis man tænker i at tage på ferie til Dubai – og gerne vil have lidt nyt med hjem til smykkeskrinet.

2 Comments

 1. Hej Pernille.
  Sjov guide og bestemt et par gode fiff’s imellem. Vi vil kigge lidt med her fremover. Tak for input :-) Mvh. fra Ørsnes

  • jewelryandlife

   07/10/2015 at 11:03

   Hej Anne Vibeke :) Tak skal du have :) Dejligt I vil kigge med fremover, det sætter jeg stor pris på! Kram

Skriv et svar

Your email address will not be published.

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2018 jewelry and life

Theme by Anders NorenUp ↑