Jeg er blevet spurgt flere gange, om jeg ikke ville dele min viden om Dubai og smykker herinde – både i forhold til trends, hvor man skal købe og hvad man skal købe. Og det vil jeg da naturligvis gerne. Bliver kun glad, når I spørger om den slags. I dag kommer det til at handle om, hvilke steder, man med fordel kan købe smykker i Dubai.

Jeg har tidligere skrevet lidt om de smykketrends, der hersker her i Dubai. For der er bestemt nogle strømninger, der fylder mere end andre hernede. Her handler det oftere om store, detaljerige smykker og diamanter, end det handler om enkle, minimalistiske smykker. Dog er det skandinaviske look ligeså stille ved at dukke op i Dubai – blandt andet kan man nu købe både smykker fra Louise Kragh og Maria Black hernede.

Det er også muligt at få specialdesignet smykker hernede – det er de Dubai’ske smykkeforretninger i særdeleshed kendte for. Sammen med gode priser på guld og sten. Men det kommer jeg mere ind på i et andet indlæg, jeg har planlagt. Det indlæg kommer til at handle om, hvilke smykker man skal købe, når man er i Dubai, imens det her indlæg nu kommer til at handle om, hvor det er godt at købe smykker i Dubai. Jeg har et par steder, jeg især kan anbefale.

Grundlæggende, så er der to primære steder at købe smykker her i Dubai. Altså, du kan selvfølgelig sagtens købe smykker i de store malls også – der er det dog mit indtryk, at det er sværere at handle om prisen. Men er det et bestemt mærke som e.g. Tiffany & Co, man er efter, så er det i Dubai Mall og Mall of the Emirates, man skal tage til. Men er det guld og diamantsmykker, man leder efter, så er der som sagt to steder, man bør kigge.

Gold Souk in Deira

Det første sted er den gamle Gold Souk. Her finder du et par hundrede smykkebutikker samlet under et tag – der skygger dejligt for solen. Stemningen er lidt turistet, men det er stadig hyggeligt, og meget lig deres oprindelige souks. Her kommer der folk fra hele verdenen for at købe og sælge guld. Et sted man bør opleve. Det glitrer og skinner fra alle vinduer, og det er bestemt muligt at gøre en god handel derude. Husk at man skal altid forhandle om prisen! Vi har handlet derude flere gange. Jeg kan godt nok ikke huske navnene på butikkerne – ikke fordi jeg ikke har været tilfreds, men fordi det er længe siden, jeg sidst har handlet derude. Men man skal ikke være bange for, at man går derfra med sigøjnerguld. De er skarpt overvåget derude, og skal have certifikat for at måtte handle med guld og diamanter.

Gold & Diamond Park

Det andet sted, man handler smykker er ude i Gold & Diamond Park. Gold & Diamond Park er et lille minimall med kun smykkeforretninger og så lige et par cafeer. Hvor guld souk’en ligger helt ude i den gamle bydel (og derfor er et must see punkt på en tur rundt i det gamle Dubai), så ligger Gold & Diamond Park’en ikke langt fra Mall of the Emirates (med metroen skal man stå af ved FGB), og ligger derfor mere centralt for de fleste. Det er her, vi gør de fleste af vores køb.

Hvor jeg ikke kan nævne specifikke smykkeforretninger i guld souk’en, så kan jeg med ro i sindet anbefale hele 3 butikker i Gold & Diamond Park, da jeg har handlet hos dem alle (og rent faktisk kan huske navnene).

monili

Den første, jeg gerne vil anbefale, er butikken Monili. Det er nok min favorit butik af de 3 – og det er her, vi har handlet mest. Butikken ejes af Panky og Vipul. True Story. Det hedder de virkeligt! Og de er rigtig søde. Det er her størstedelen af de bosiddende danskere (og også andre skandinavere) handler deres smykker. Monili har nemlig efterhånden fået en god forståelse for det mere enkle skandinaviske look, og har et bredt udvalg af mere vestlige/skandinaviske smykker. Desuden kan de specialfremstille smykker til rigtig gode priser. Og de kan vitterligt lave lige det, du drømmer om. Alt du skal bruge er en ide, en tegning eller et billede af det, du ønsker dig, og så skal de nok designe dit drømmesmykke.  De har også diamanter og alle andre ædelstene, som du kan købe og få lavet om til et unikt smykke. Hvis du er til den slags. Husk at du selvfølgelig skal prutte om prisen!

cara

Den anden butik, jeg vil anbefale, er Cara. Ligesom Monili har de et fint udvalg af mere vestlige smykker og diamanter. I Cara er de også super gode til at specialdesigne smykker ud fra dine ønsker. Og de forstår også, hvordan man laver smukke, enkle smykker. Jeg har kun handlet der en enkelt gang, men fik smykket til en fin pris. Og jeg har kun hørt gode ting om deres specialedesign også.

calash

Den tredje forretning, jeg vil anbefale hedder Calash. Her har jeg købt smukke diamanter inde til rigtig fine priser. De gør specielt meget i diamanter faktisk. Og de gør det godt. Der er nemlig mange diskrete diamantsmykker – hvad enten det er øreringe, vedhæng eller ringe, du kigger efter. Faktisk har jeg hørt, at de er ret kendte for at specialdesigne forlovelsesringe derinde, hvor manden kan tage kvinden med ind til en tilpasning, og så kan man komme med ud til værkstedet, hvor man ser den valgte diamant komme i ringen. Lyder da meget fint.