Så gik den jul. Og sikke en dejlig jul, det var. Det  var en jul, der indeholdt alt det, der gør en jul helt rigtig – i min verden. Der har været masser af julemad, hjemmelavet konfekt, det skønneste juletræ (der strålede over virkelig mange gaver d. 24.), bedstemors kiksekage og rigtig julestemning.

Julen har også været fyldt med hygge med mine forældre, min bedstemor, mere familie og mine dejlige venner. 1. juledag havde vi familietamtam med noget af familien, som i de gode gamle dage, da jeg var barn. Det var med julebag, tegn & gæt, hjemmelavet suppe med bedste’s melboller og tarteletter med høns i asparges. Der var også plads til kold, men hyggelig gåtur i skoven 2. juledag. Og ikke mindst fik vi set lidt julefilm. Det hører sig jo til.

Selve juleaften var herlig. Dagen blev brugt på julehygge og juleforberedelser. Og da gaverne dukkede op under træet og vi sad vi vores fine juletøj og så Disney’s Juleshow, ja, så var det jul! Og jeg kunne mærke glæden langt ind i maven. Vi var 4 – mine forældre, min bedstemor og mig. Og det var perfekt. Og helt utroligt hyggeligt. Julemaden var fantastisk. Desserten lækker og jeg vandt den ene mandelgave! Helt uden snyd. Der blev danset om træet, og der blev givet overvældende mange gaver. Og jeg fik nogle helt skønne nogle. Alle kunne bruges. Alle var lige mig. Og alle passede perfekt. Det var en meget glad pige, der gik i seng kl 01.

Nå, men nu er det vist tid til denne uges glimt fra hverdagen, som i denne uge er fyldt med julehygge – og der er mange glimt, for det har været nogle virkelig dejlige dage!

image

Vejret har ikke været det allerbedste, det har været ret vådt, gråt og koldt, imens vi har været hjemme. De sidste par dage har dog budt på en lille smule sne (mine forældre bor i sønderjylland, hvor der kun kom ganske lidt sne) og rigtig vinterkulde. Men jeg var heldig, at jeg den ene morgen så en virkelig smuk solopgang.

image

Min mor fik denne virkeligt smukke  julebuket af min søde veninde, da hun og nogle andre kom til julehygge hernede i sidste weekend.

image

Den dejligste skål med hjemmelavet marcipankonfekt, snebolde og after eights – lige noget, der passer mig.

image

Fin t-shirt fra Hummel som jeg var så heldig at finde i min pakkekalender! Simpelthen bare fin. Og jeg føler mig bare så heldig at have så dejlige forældre, der sådan overrasker med pakkekalender til de dage, jeg var hjemme op til jul.

image

Vi har forkælet os selv med dejlig friskpresset appelsinjuice her i julen. Og nej, hvor var de gode, de appelsiner vi havde fået købt. Saftige og rigtig søde. Mums, siger jeg bare.

image

Min bedstemor kom ned til os allerede lillejuleaftens dag, og det skulle selvfølgelig markeres med god mad og dejlig rødvin. Ih det var hygge.

image

Så heldig var jeg med den sidste gave i pakkekalenderen! Den er altså bare så fin. Og den klæder ethvert hjem – og glæder mig til at have den hængende/siddende i vores lille lejlighed i Dubai.

image

Vi ventede spændt på, at det blev tid til julegaver – faktisk sad vores lille hund og holdt øje med gaverne hele eftermiddagen. Og undrede sig over, hvor hans blev af. Tror jeg. Den kom nemlig først ind senere.

image Og der gik ikke mange minutter fra hans gave kom under træet til han fik stjålet den. Og han fik selvfølgelig lov til at få den med det samme. Lad dog barnet, ikke :) Og så faldt der lidt ro over ham.

image

Julebordet – enkelt og fint.

image

Julebordet og julemaden. Mums!

image

Verdens bedste julemiddag!

image

Julelys i mørket… Jeg elsker, hvordan julen bare lyser alt op i den mørke tid!

image

Citronfromage – vores dessert juleaften. Selvfølgelig med mandel i.

image

Og jeg vandt den ene mandelgave. Jubii :) Chokoladetrøfler fra Lindt. Så bliver det ikke bedre.

image

Vores smukke juletræ pyntet helt rigtigt med alt vores gamle julepynt og med masser af julegaver under dets grene. Så fint synes jeg. Elsker at kigge på det. Det er jul for mig.

image

Min søde bedstemor og mig juleaften.

image

Juleneglene – røde med guldstykker. Så bliver det da ikke finere.

image

Juledekoration og julekugler. Fin kombo.

image

1. juledag fik vi besøg af en del af familien. Så der skulle selvfølgelig dækkes kaffejulebord.

image

Der skulle serveres bedstemor’s hjemmelavede kiksekage, som som altid, smagte helt vidunderligt. En barndomsfavorit der stadig holder.

image

Der blev kogt masser af suppe, samt lavet tarteletfyld. Der blev selvfølgelig lavet mad til en mindre hær. Sådan skal det være i min familie. Og det duftede af gamle dage.

image

Mm tarteletter med høns i asparges. En all-time favorit.

image

2. juledag var der endelig tid til en lang og rar gåtur ud i skoven med hunden og forældrene. Det var dejligt ovenpå al julemaden. Og så var der både lidt sne og sol at nyde. Det var virkelig en rar stund. Og smukt var det. Derude i naturen.

image

Der blev endda tid til en lille familie-selfie med røde kinder og vinterhuer på. Min var en julegave fra katten. Og den var dejlig varm.

image

Lige endnu et fint billede fra gåturen. Smukt var det virkeligt derude på vores gåtur. Og selvom det var koldt, så mærkedes det bare på en god måde. Sådan rigtigt vinterligt. Det var rart lige at nå, for alle de andre dage har det været fugtigt koldt.

image

Der blev også plads til en gang æbleskiver med varm gluhwein til. Ih så julet, altså….

Jeg håber, at I også har haft en skøn juleaften og nogle rare juledage?! Hav en fortsat dejlig lørdag derude. Her står den på den sidste middag i denne omgang (ØV!), hvor vi skal have grillede andebryster, brunede kartofler og rødkål. Mums. Og så skal vi bare HYGGE! Det er vi nemlig gode til, mine forældre og jeg. Og det er dejligt.