Da Lars og jeg var på ferie på Sri Lanka sidste år, købte jeg en fin lille rubin med hjem. Ja, altså jeg købte godt nok også nogle smukke blå safirer, men det er ikke lige dem, dette indlæg skal handle om.

Det har nemlig hele tiden været min hensigt, at min lille rubin skulle laves om til en ring på et tidspunkt. Det er bare ikke blevet til noget. Endnu. Men nu skal det være. Så jeg har tegnet løs, googlet rundt og søgt inspiration i butikker.

Jeg har hele tiden haft en klar ide om, at det skal være en ret simpel ring, hvor rubinen er i fokus, jeg gerne vil have. Men lige helt hvordan, den skal se ud, har skiftet lidt.

DSC_0417

Min favorit er en helt enkel guldring, hvor stenen ligesom sidder ovenpå i en tynd guldfatning hele vejen rundt – og hvor stenen ligger på tværs af – frem for langs ringen. Jeg har forsøgt at tegne det. Og så har jeg også fundet nogle fine eksempler, som jeg overvejer at bruge som inspiration til når jeg skal ud og snakke med mine guys fra Monili i Gold & Diamond Park, hvor jeg vil have lavet ringen.

DSC_0416

Skærmbillede 2015-03-07 kl. 14.51.07

Skærmbillede 2015-03-07 kl. 16.36.39

De to her er mine favoritter. Det er noget ala det her, jeg gerne vil have (altså minus de små diamanter i ring nr. 2). Det er det design, jeg hele tiden har haft i hovedet.

Skærmbillede 2015-03-07 kl. 16.38.14

Men så faldt jeg over det her billede, og jeg synes faktisk også, at det kunne være en rigtig fed løsning. Enkelt og elegant. Og så vil ringen nemt kunne bruges sammen med andre ringe, uden at det vil blive for meget. Så jeg vakler en lille smule. Tror dog – måske – jeg holder fast ved mit første valg.

Skærmbillede 2015-03-07 kl. 16.36.58

Skærmbillede 2015-03-07 kl. 16.35.27

Jeg overvejede også kort noget ala disse. Altså hvor rubinen bare bliver holdt af 4 “tænder”. Det ser altid pænt og klassisk ud. Men det er jeg gået fra igen, da min rubin er oval, og jeg tror bare ikke helt, at det vil spille ligeså godt med en oval sten, som hvis den havde været helt rund.

Puh det er svært. Hvad synes I? Hvilket design er jeres favorit?

Glæder mig til at komme ud at snakke med dem i butikken, og høre hvilke ideer og tanker de har. De har jo masser af erfaring og kendskab til smykker. Og det er altid rart med ekspertråd. Selvom jeg nu er ganske sikker på, at jeg nok selv skal tage beslutningen om det endelige design. Synes det er super fedt at skulle prøve at designe mit eget smykke. Har fået specialdesignet en slipsenål til min far derude, men aldrig noget til mig selv. Glæder mig. Og det betyder ret meget, at rubinen er købt på den bedste kæresteferie nogensinde til Sri Lanka!