Som jeg allerede har nævnt et par gange, så stod weekenden i bilernes tegn – mere præcist stod hele weekenden på Formel 1 i Abu Dhabi, og jeg siger jer, det er en oplevelse! Også hvis man ikke er helt vildt biltosset. Jeg er virkelig fan og klar til at tage af sted igen næste år, hvis pengene er til det. Og det skal lige siges, at jeg godt kan lide at se Formel 1 løb (noget jeg lærte, da jeg var au pair i Spanien, hvor alle så Formel 1 – det var nemlig året hvor Fernando Alonso blev verdensmester!), men jeg er ikke kæmpe fan. Dog er jeg blevet endnu mere fan nu efter en hel weekend til Formel 1.

IMG_7477

Stemningen på pladsen og banen er bare noget helt særligt. Folk er glade, spændte og alle kommet for det samme, nemlig at se en masse fede biler køre ekstemt stærkt, samtidig med at man hygger sig og hører noget godt musik om aftenen, hvor der er afterrace-koncerter. Hele stemningen og forventningens glæde, den mærker man ikke, når man sidder hjemme foran skærmen, men når man er der, så summer det hele og man kan ikke undgå at blive smittet af den gode stemning.

IMG_7760

Vi havde købt billetter til alle dagene, så allerede fredag var vi ude at se de første træninger. Her fik vi den første bid af stemningen. Eller den fik vi faktisk allerede på vejen til Abu Dhabi, da vi kom til at køre sammen med mindst 50 ferrarier, der kørte parade i anledningen af Formel 1. Det var noget af et syn. Og lige noget der passede Lars. Jeg var nu også ganske imponeret. Og syntes næsten at det var ligeså sjovt, som Lars syntes, at vi overhalede en hel del af dem (ikke fordi vores bil er hurtigere, men fordi de skulle køre parade, men alligevel)…

IMG_7488

Vi havde købt de billige billetter, hvor man har adgang til det område, der hedder Abu Dhabi Hill, der er et græsområde med en bakke på, hvor man faktisk ser ganske fint fra (de kommer tæt forbi bakken og så kan man samtidig se meget af den ene langside). Vi havde taget et tæppe med og kunne derfor sidde dejligt i solen og hygge os, mens vi så på, hvordan bilerne ræsede rundt på banen. Der blev også tid til, at vi kunne få is og en forfriskende juice (kaffe til Lars). Det var ganske enkelt bare hyggeligt. Vi valgte dog at springe aftenens koncert over, da det var med en eller andet elektronisk dance/trance dj, som vi ikke rigtigt kendte, og det var ikke lige vores stil (især havde Lars ikke lyst). Så i stedet tog vi hjem og slappede af på sofaen, så vi var klar til om lørdagen.

IMG_7500

IMG_7496

Lørdag havde vi aftalt med vores venner, som også skulle derned, at vi ville følges ad i en taxi, så vi kunne få et par øl i løbet af dagen og under aftenens koncert med Pharrell Williams. Så kl 10 blev vi hentet og så gik turen endnu engang til Abu Dhabi – denne gang uden ferrari selskab. Da vi ankom fandt vi et godt spot, hvor vi kunne brede vores tæpper ud og så var vi ellers klar til en dag med hygge, ræs og sol. Og det fik vi! Der var både plads til is, øl og rigtig mad, foruden selvfølgelig træninger, og rigtige løb for nogle af de mindre klasser. Og så endelig blev det tid til Formel 1 bilernes kvalifikationsløb, hvor vi jo selvfølgelig heppede alt, hvad vi kunne på vores allesammens Kevin Magnussen. Han endte på en 11. plads – men da 2 senere blev straffet for at have kørt med noget et eller andet ulovligt, så rykkede han op på en 9. plads.

IMG_7551

IMG_7512

IMG_7540

IMG_7552

Efter løbet tumlede vi over til koncert-arenaen, hvor vi fik aftensmad og en øl eller to imens vi ventede på at Pharrell Williams dukkede op. Det var rigtig hyggeligt, faktisk. Og da Pharrell gik på, var stemningen helt i top. Og det var koncerten bestemt også. Hold nu op hvor har den mand faktisk lavet mange hits, og været med på mange også! Og da han sluttede af med sangen Happy, ja, så var jeg virkelig happy :) Og det varede helt indtil vi kom ud i taxikøen sammen med 500 andre… Puh det var en hård omgang. Men hjem kom vi da. Til sidst.

IMG_7606

IMG_7629

IMG_7638

IMG_7634

Søndag morgen var hård. Vi havde haft en fantastisk dag lørdag, men vi havde også været ude i frisk luft og sol hele dagen, oplevet en masse, fået et par øl og ikke helt nok søvn, men op kom vi da, og også afsted. Denne gang i bil. Så vi kunne slippe for den vanvittige taxikø. Men det var som om, at alt trætheden lettede, da vi ankom til pladsen. Som i øvrigt er ganske flot og imponerende. For stemningen var allerede i top og forventningen summede i luften. Vi var heldige at få nogle ret fine pladser oppe på bakken, så vi let kunne se. Og så hyggede vi ellers med frokost, de sidste løb for de mindre klasser, og en lille lur i solen blev det også til. Jeg vågnede lige op til at se kørernes parade rundt på banen.

IMG_7699

Og så blev det endelig tid til løbet vi alle havde set frem til hele weekenden. Nemlig Formel 1 løbet hvor hele sæsonen skulle afgøres og den endelige verdensmester findes. Og hold nu op hvor var det sjovt at opleve live. Bilerne susede forbi os omgang efter omgang og folk heppede og hujede, når deres helt kom forbi. Stemningen var bare så fed, og jeg er sikker på, at enhver anti-formel 1 person også ville blive grebet af spændingen. Vi var i hvert fald allesammen godt glade. Vinderen af løbet og verdensmesterskabet blev Lewis Hamilton – hvilket ret mange af dem, der sad omkring os, var super glade for, så vi fik virkelig glædesstemningen helt tæt på. Og da fyrværkeriet gik i gang, var der ikke et øje tørt (eller det var der måske nok, men I ved, hvad jeg mener – folk lod virkelig glæden komme ud)!

IMG_7724

IMG_7728

foto

IMG_7802

IMG_7781

IMG_7814

Efter aftensmaden, som måtte spises på jorden, da der ikke var flere frie borde (så bliver man lidt ekstra glad for at have et tæppe med), tog vi over til koncert-stedet, og ventede på, at The Who skulle gå på scenen. Vi var alle lidt spændte på, om de nu stadig kunne noget, da det var deres første koncert på deres comeback-turne. Men lad mig slå det fast. The Who kan stadig ROCKE! Hold nu op hvor var det godt. Så selvom de ikke slog Rolling Stones (i hvert fald ikke i min bog), så var det en super god koncert med masser af gang i! Det var lækkert.

IMG_7821

IMG_7831

Og sådan sluttede en kanon god Formel 1 weekend.