Vores lille ørkenstat, Dubai, har på det seneste virkelig skruet op for varmen! Det er knap to uger siden UAE var det varmeste sted på hele jorden, så vi kan vist roligt slå fast, at sommeren for alvor er kommet til Dubai!

Skærmbillede 2015-06-09 kl. 21.07.49

For alle jer, der ikke har oplevet en sommer i Dubai (eller i en hvilken som helst anden varm ørkenstat), så er det nok svært virkelig at forholde sig til, hvor varmt og ikke mindst fugtigt, her er. Derfor vil jeg i dag komme med lidt “fakta” om, hvordan sommer i Dubai egentligt føles! For i langt de fleste måneder om året er Dubai skøn – vejret er vidunderligt, varmt og solrigt – men så er der lige de tre sommermåneder, hvor der virkelig skrues helt op for radiatoren og alt udendørsliv mere eller mindre forstummer.

1. Dagstemperaturerne ligger mellem 40-50 grader, og nattetemperaturen sniger sig ikke under 30 grader. Solen steger nådesløst, luften er ubehagelig hed og jorden brandvarm (så man går ALDRIG med bare tæer!). Man kan næsten savne lidt skyer eller blot en kølig brise – for selv blæsten er ubehagelig varm og kan svie i øjnene.

2. ALLE, der har mulighed for det, flygter ud af landet – mod køligere himmelstrøg (I know.. Det er ironisk for normalt flygter man mod varmere). Især under Ramadanen (når den ligger om sommeren – hvilket den gør for 3. år i streg nu), da man da ikke må hverken drikke eller spise offentligt fra solopgang til solnedgang, og med den varme, så bevæger man sig ikke meget udenfor, når man ikke må indtage væske.

3. Til gengæld er Malls’ene dejligt tomme i løbet af dagen, hvilket de bestemt ikke plejer at være i løbet af sommeren, da det ligesom er noget af det, man kan lave i sommerheden. Og man kan jo altid snige en vand med i tasken og gå ud på toilettet for at drikke en tår.

4. Du når knap nok udenfor inden du begynder at svede. Faktisk er man mere eller mindre bare konstant fugtig, når man bevæger sig ud. Og det er over det hele. Både under tøjet og udenpå – her sætter den vilde luftfugtighed, som plager Dubai om sommeren (vi har tit tæt på 100% luftfugtighed, når det er værst), nemlig ind med en klam hjælpende hånd. Øv!

5. Bilerne bliver så varme, at air conditioning’en har svært ved at køle luften ordentligt ned – det bliver lidt mere bare varm luft, der hvirvles rundt. I hvert fald når bilen har holdt udenfor – hvilket man så vidt muligt forsøger at undgå. Hvis den har holdt i en parkeringskælder bliver det tilnærmelsesvist udholdeligt – ikke køligt som resten af året, men man sidder ikke og decideret sveder.

6. Når du går ud rammes du af den varme luft på præcis samme måde, som når du åbner en brandvarm ovndør – det er ikke rart og det svier rigtig meget i øjnene!

7. Har du solbriller/briller på indenfor, så kan du være helt sikker på, at de dugger til, når du går ud.

8. Nogle gange kan man opleve, at vandet i den varme hane er koldere end i den kolde hane her i sommerheden, da koldtvandsbeholderen oftest er udenfor, modsat varmvandtsbeholderen (som så står godt beskyttet for solens varme).

Jeg håber, at disse punkter har givet jer lidt en ide om, hvorfor der er så mange (inklusiv mig selv til tider), der klager over sommerens hede her i Dubai. Altså selvfølgelig er det til at overleve, jeg ser det bare som en slags omvendt vinterperiode, hvor man hygger sig mest indenfor, men derfor er det nu rart at komme lidt væk fra varmen – så jeg glæder mig virkelig til at komme hjem til Danmark på sommerferie de første par uger af juli (ja, det er lige i noget af Ramadanen)… Nu må det så bare godt blive rigtig sommer i Danmark, for det er altså ikke regn og rusk jeg savner.

 

Ps. jeg ved godt, at billedet af vejrudsigten er knap en uge gammel, men jeg havde egentligt planlagt at lave dette indlæg lidt tidligere, men så kom livet lige i vejen :) Dog er vejrsituationen helt den samme denne uge!