Nu har jeg flere gange skrevet lidt om, at vi i et par uger har købt aftensmadspakker fra DinnerTime med Paleo-style aftensmad til 4 dage, så nu synes jeg, at I skal have lidt mere af vide. Det har jeg vist endda også lovet.

Konceptet er ret enkelt, og ret fint, efter min mening. Man bestiller en kasse med grønt, frugt, kød og andre ingredienser, og den bliver så leveret søndag aften. Heri har du så det meste af det, du skal bruge til at lave 4 sunde aftensmåltider. Vi har valgt Paleo, men der er også almindelige kasser med pasta osv., samt en glutenfri version.

image

Grunden til, at vi valgte Paleo-kassen er, at jeg rigtig godt kan lide måltider, der ikke indeholder kartofler, pasta, brød eller ris, men jeg har måske en håndfuld opskrifter at vælge imellem i forhold til tilbehør, som Lars rent faktisk føler sig mæt af (min påstand er nu, at det mest er psykologisk, da han altid har været vant til kartofler eller brød til salaten og ikke kun salat/grønt med kød, som min familie tit har gjort det). Derfor ville jeg gerne have flere opskrifter at gøre godt med, og Lars ville gerne teste, om han vitterligt kunne blive mæt.

Og jeg synes virkelig, at DinnerTime har leveret varen. Deres grønt og kød er af fin og frisk kvalitet. Deres opskrifter har været super spændende, og vi har virkelig fået brugt en del grøntsager, som vi normalt ikke køber, så det har været rigtig fedt. Flere af opskrifterne er så gode, at dem skal vi helt sikkert lave igen. Nok alle. Faktisk. Så gode var de. Og det fede er, at vi nu har opskrifterne og derfor selv kan kombinere dem, som vi lyster.

I hver Paleo-kasse er der kylling, fisk, kød (kalv eller lam) samt enten en opskrift på suppe eller en vegetarret. Hvilket bevirker, at man kommer vidt omkring på 4 dage. Det er noget, jeg rigtig godt kan lide, da jeg godt kan have svært ved at spise det samme flere dage i streg. Ved ikke hvorfor. Men sådan er jeg indrettet. Det sker ikke med DinnerTimes opskrifter. Så det giver lige konceptet et ekstra plus i min bog.

Opskrifterne kan godt ved første blik virke lidt komplicerede og som om, at de indeholder meget arbejde. Og jeg skal ikke lyve. De tager lidt tid at lave, det gør de. Men de er ret lette, når man først kommer i gang. Tit er der tale om 2/3 tilbehør til kødet, f.eks. mango/avocado salsa samt en mos til den lækreste omgang fisk.

image

Bare lige for at understrege det igen, det tager lidt tid at forberede, da der er meget der skal skrælles, snittes og skæres, men når det er gjort, så er det altså ret let at gå til, og fra jeg startede til maden var klar, så gik der en times tid på de mest omstændige opskrifter – og her er tilberedningstid medtaget – hvilket jeg ikke synes er helt uoverskueligt meget. Slet ikke når slutresultaterne var så gode, som de var. Og ja, Lars blev mæt! Han var endda vild med de to fiskeretter, og det er ellers ikke lige hans favorit. Og det er noget, der gør mig ekstra glad, for jeg er stor fan af fisk. Så kan jeg få ham til at spise det oftere, så er det toppen!

Er der slet ikke noget negativt ved hele denne DinnerTime ordning, tænker du måske nu. Og jo, det er der. Prisen for 4 gange aftensmad Paleo-style for 2 personer er 400 AED, altså omkring 6-700 kr alt efter kursen, og det er sgu en del! Så meget plejer vi ikke at bruge på fire dage, ligemeget hvor sundt vi så spiser. Og det synes jeg er ærgeligt. For havde prisen været mindre, så havde vi helt sikkert fortsat med at bruge DinnerTime meget mere, men for nu bliver det en uge her og der, når vi lige trænger til noget anderledes eller ønsker ny inspiration. Det bliver ikke en fast bestanddel af vores madbudget. Det er det altså for dyrt til. Desværre.

Desuden tager opskrifterne lidt længere tid at forberede, end de skriver. Det blev jeg lidt overrasket over den første dag, hvor der stod på opskriften, at den ville tage 30 minutter. Det ville det nok også have gjort, hvis alt havde været forberedt og klart til at smide i gryderne osv. Det er dog en mindre ting, og ikke noget, der ville afholde mig fra at bruge DinnerTime.

Men jeg er vild med konceptet! Findes der egentligt noget lignende i Danmark? I Aarhus f.eks.?

Suppe med kylling og fennikel

Suppe med kylling og fennikel

Ovnbagt Nile Perch (hvid fisk) med marrokansk gulerod, mandel og koriandersalat

Ovnbagt Nile Perch (hvid fisk) med marrokansk gulerod, mandel og koriandersalat

Tyrkisk lammesalat med Babaganoush

Tyrkisk lammesalat med Babaganoush

Pocheret kylling med butternutmos, squash og pesto

Pocheret kylling med butternutmos, squash og pesto

Indisk kylling med spinatsauce

Indisk kylling med spinatsauce

image

Nile Perch (hvid fisk) med mango & avocado salsa samt græskarmos

Sød karfoffel og broccoli vegetarburgere

Sød karfoffel og broccoli vegetarburgere

Sirloin steak med champignoner, spinat og majroemos

Sirloin steak med champignoner, spinat og majroemos