Da min kusine var på besøg her i Dubai i uge 42, var vi en tur i Dubai Mall og den fantastiske butik Book World. Et farligt sted at gå hen, hvis man bare bryder sig det mindste om bøger. Jeg er endnu ikke kommet derfra uden bøger. Og det gjorde jeg heller ikke denne dag.

Jeg faldt nemlig over den fineste (lille) coffeetable book, der hedder “The Dress”. Som titlen på bogen så diskret antyder, så handler bogen om kjoler. Nærmere bestemt ikoniske kjoler, som på den ene eller anden måde har gjort sig voldsomt bemærket blandt alle. Jeg mener, bogen er fyldt med skønne – og her kommer det allerbedste – tegnede illustrationer af vidunderlige kjoler, og der var meget få, som jeg ikke allerede kendte. Og det er ment som en god ting.

Illustrationerne er vidunderlige. Jeg kan sidde og bladre i bogen gang på gang og bare nyde stregen – og kjolerne. Det er så fint lavet. Og med fuld fokus på kjolerne. Illustrationerne er ikke fyldt op med alt muligt uvæsentligt. Kjolen er kernen på alle billederne. Også teksterne er ret korte, personlige, rammende og gode. De komplimenterer illustrationerne på allerbedste vis, da begge dele har samme ophavsmand, nemlig den anerkendte fashion-illustrator Megan Hess.

Selve bogen er også smuk. Det er ikke kun illustrationerne. Omslaget er holdt i sort, hvid og guld. Det er elegant. Som indholdet. Siderne med kjolerne er hvide, mens teksterne står på helt sarte pastelfarver. Igen smukt. Enkelt. Og ikke mindst giver det et fuldendt indtryk.

Jeg er så glad for, at jeg købte “The Dress” for det er en bog lige efter mit hoved. Se selv med her, er nemlig nødt til at give jer en lille smagsprøve på bogens fortræffelige finheder.

the dress coffeetable book - forside

the dress coffeetable book - forside 1

the dress coffeetable book - indhold

the dress coffeetable book - chanel

the dress coffeetable book - oscar de la renta

the dress coffeetable book - armani

the dress coffeetable book - prada

the dress coffeetable book - audrey hepburn

the dress coffeetable book - grace kelly

the dress coffeetable book - vera vang

the dress coffeetable book - kate moss

the dress coffeetable book - carrie bradshaw

the dress coffeetable book - beyonce

the dress coffeetable book - hilary swank

the dress coffeetable book - siden

the dress coffeetable book - bagside