I søndags inviterede jeg min veninde på frokost på Zuma og hold nu op, det var en fantastisk oplevelse!

Zuma er en Japansk restaurant, der er utrolig kendt her i Dubai. Faktisk ligger restauranten nummer 88/89 på listen over verdens bedste restauranter (altså den liste, som Noma har toppet et par gange). Og jeg har kun hørt gode ting om stedet. Alligevel blev jeg overrasket. Positivt! Det gjorde vi begge.

Normalt er Zuma et ganske dyrt sted at spise, men jeg havde opdaget, at de kører med et fantastisk koncept i hverdagene, nemlig den såkaldte “business lunch”, hos Zuma kaldet Ebisu Lunch. Her får man miso suppe + man vælger 2 forretter og 1 hovedret, fra et ret lækkert menukort, alt sammen kun til 130 AED – altså under 250 kr!! Ret vildt. Og ret fedt. Så det skulle vi selvfølgelig prøve.

Restauranten er lækker, enkel og moderne japansk inspireret. Selv til frokost er der en summen på stedet, noget der vidner om Zuma’s popularitet. Vi fik et fint lille bord tæt på det åbne køkken, hvor 4 kokke var i gang med at tilberede sushi. Noget som stedet også er kendt for. Men de er også kendt for deres japanske mad generelt, og det var det, vi var kommet for at prøve. Selvom sushi faktisk var blandt de retter, vi kunne vælge imellem. Men nej, der skulle prøves nye, spændende retter.

image

Foruden misosuppen, valgte jeg tyndtskåret seabass marineret med hvid trøffelolie og med lakserogn, samt en spicy irsk bøftartar med tangtoast og et lille æg som mine forretter. Begge retter var fantastiske. Intet mindre. Især tartaren var jeg fuldstændig solgt over. Min veninde valgte en lakseret, som jeg helt sikkert skal prøve næste gang, den var guddommelig, sagde hun, samt en spinat og sesamret.

Til hovedret valgte vi begge en misomarineret black cod med ris, og jeg siger jer, fisken var blød som smør og med en smag uden lige. Vi var solgte. Begge to. Og meget mætte bagefter.

Til maden fik vi lækre mocktails – jeg valgte en med agurk, hindbær og citron, og det var så godt, og faktisk ret perfekt til maden.

image

Jeg kan kun anbefale Zuma, både til frokost og aften. Jeg mener det. Prøv det! Maden er sublim. Stedet spændende. Og i hvert fald deres Ebisu Lunch meget rimelig i prisen. Jeg overvejer faktisk at tage mine forældre med derind, når de kommer lige om snart, for maden var så lækker, og jeg tror, at selvom det ikke er, hvad de plejer at spise, så vil de være begejstrede. Det er jo ikke fra fremmede, at jeg har min passion for lækker og spændende mad.

image

image

image